Als je van chocolade houdt is dit je recept! Makkelijk, snel klaar en lekker. Daarnaast valt met Rocky Road eindeloos te variëren. Stop erin wat je lekker vindt en geniet van deze chocolade-traktatie!
Ingrediënten:
- 400 gram chocolade (melk/puur/wit)
- 120 gram koekjes (kokoskoekjes bijvoorbeeld)
- 75 gram noten (amandelen/walnoten)
- 75 gram gedroogd fuit (cranberries/rozijnen)
- 2 handjes spekjes (in stukjes gesneden)
Bereidingswijze:
Breek de chocolade in wat kleinere stukjes en smelt deze au bain-marie in een schaal, groot genoeg om straks alles in te mengen. Zorg dat de chocolade niet te heet wordt. Dan wordt het korrelig wanneer het opstijft.
Meng in een andere schaal de rest van de ingrediënten met elkaar. Bekleed ook de vorm die je wilt gaan gebruiken met plastic folie. Belangrijk hierbij is dat je ruim plasticfolie neemt. Overhangende stukken worden straks over het geheel heen gevouwen.
Wanneer de chocolade goed gesmolten is meng je hier de andere ingrediënten door. Alles moet een laagje chocolade hebben zodat het straks goed plakt en 1 geheel wordt.
Stort dit mengsel in de bakblik/springvorm/ovenschaal en vouw de overhangende delen plastic folie eroverheen.
Zet hier nu iets van gewicht op. Dit kan een pan met een laag water zijn of een pot suiker. Iets dat de boel goed op elkaar drukt zodat het in de koelkast 1 geheel wordt.
Zet dit nu minimaal anderhalf uur in de koelkast. Snijd het in stukken en geniet van je zelfgemaakte Rocky Road!
Eén reactie op “Rocky Road”
[…] Zie voor meer chocolade-inspiratie ook het recept voor Rocky Road! […]