De pavlova is gebaseerd op de merengue en is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Bakkers zochten naar iets lichts en luchtigs, net als haar jurkje. Dat is deze pavlova zeker! Met een lekkere chewy binnenkant en krokante buitenkant is het echt een allemansvriend. Mijn variant met kwark en druiven is dan ook zeker een aanrader!
Ingrediënten (voor 6 stuks):
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 1 theelepel maizena
- 1 theelepel azijn
- 500 gram magere kwark
- bakje druiven (of ander fruit naar keuze)
- honing
Bereidingswijze:
Splits de eieren. De eiwitten heb je nodig voor dit recept, de eidooiers niet. Doe de eiwitten in een vetvrije, stalen kom. Het is belangrijk dat er geen spoortje vet bij de eiwitten komt, anders worden ze niet stijf.
Begin nu met het kloppen van de eiwitten. Voeg steeds een beetje van de suiker toe en klop tot je mooie, glanzende, stijve pieken hebt.
Meng nu de maizena en de azijn tot een papje en voeg dit toe aan de eiwitten. Dit papje zorgt ervoor dat je pavlova straks vanbinnen niet helemaal droog is, maar een beetje chewy blijft.
Vorm nu 6 gelijke hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm een kuiltje in het midden zodat we er straks lekker wat kwark op kwijt kunnen.
Droog de pavlovas nu 2 uur in een voorverwarmde oven op 100 graden. Zet ze iets onder het midden, zo blijven ze mooi blank.
Als de 2 uur voorbij is zet je de oven uit, en laat je ze een klein uurtje afkoelen in de oven.
Dan is het tijd om je bordje te pakken en de pavlovas te garneren. Ik heb dit gedaan met een flinke dot magere kwark, wat gesneden, witte druiven en een beetje honing maar je kunt ze ook garneren met slagroom en aardbeien bijvoorbeeld.
Geloof mij, ze zijn minstens net zo lekker als ze eruit zien!
Eén reactie op “Pavlova met kwark en druiven”
Wat een werk maar lijkt me erg leuk (en lekker) om ook eens te maken 🙂