In deze video laat ik je zien hoe je zelf heerlijke pizzahapjes kunt maken. Ik kwam dit een keer tegen op internet en moest het gewoon zelf proberen, met succes mag ik wel zeggen!
Wat heb je nodig?
- vers pizzadeeg (te koop bij de AH)
- 150 milliliter tomatensaus
- geraspte (belegen) kaas
- salami in kleine stukjes
- champignons in dunne plakjes
- 100 gram gesmolten boter
- knoflookpoeder
Hoe maak je het?
Spreid het deeg uit op een bakpapiertje. Verdeel de saus, de kaas, de salami en de champignons erover. Smelt de boter in een klein bakje en doe er naar smaak knoflookpoeder doorheen. Zet even aan de kant. Rol het deeg over de lange kant op, en smeer bij iedere ‘rol’ het deeg in met de knoflookboter (zie filmpje).
Leg de pizzarol een uurtje in de vriezer om op te stijven. Snijd er vervolgens dikke stukken van en leg deze op een bakplaat. Leg ze niet te dicht naast elkaar, ze gaan nog wat uitzakken!
Besmeer met een los geklopt eitje en leg bovenop nog wat extra kaas. Bak op 180 graden voor zo’n 30 minuten en klaar zijn je pizzahapjes!
Natuurlijk valt er met de vulling genoeg te variëren. Ook kun je zelf bepalen hoe groot of hoe klein je ze maakt. Veel plezier!