Nog zo’n leuk Koningsdag-receptje. Maar laten we eerlijk zijn, alles wat oranje is is leuk op Koningsdag! Dit recept voor schuimpjes is gewoon handig om te hebben, lukt altijd en wie lust het niet? Maak ze met kerst voor in de kerstboom, met Pasen voor in de paastakken, of voeg wat oranje kleurstof toe en maak ze dus voor Koningsdag.
Dit heb je nodig:
- 100 gram eiwit
- 100 gram kristalsuiker
- 200 gram poedersuiker
- kleurstof
Zo maak je het:
Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de suiker luchtig en stijf. Als je de mixers uit het mengsel haalt moeten de afdrukken van de mixers er goed in blijven staan. Zo weet je dat het goed is.
Mix er vervolgens wat kleurstof doorheen tot je tevreden bent met de kleur. Ik maakte ze nu met kunstmatige kleurstof, maar veel kleuren kun je op een natuurlijke manier verkrijgen! Voeg bijvoorbeeld wat bietensap toe voor roze schuimpjes, cacaopoeder voor bruine of wat kurkuma voor gelige schuimpjes.
Spatel er dan de poedersuiker doorheen tot je een taai en stevig eiwitschuim hebt.
Doe het schuim in een spuitzak en spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ze redelijk dicht naast elkaar spuiten, ze zullen niet uitdrijven.
Bak de schuimpjes 1,5 uur op 90 graden in de oven. Maak je ze groter, dan kan het iets langer duren. Je kunt het beste af en toe testen. Bak ze niet op een hogere temperatuur, ze worden dan al snel bruin.
Laat ze na het bakken in de oven helemaal afkoelen en dan zijn ze klaar om gegeten te worden!