Hoe fris en gezond zien deze spring rolls eruit? Bomvol verse groenten is dit een lekkere lunch of licht diner. Varieer met de vulling, of zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen spring roll maken!
Dit heb je nodig:
- Rijstvellen (ik kocht de mijne bij de AH)
- Gekookte kip
- Gebakken ei
- Paprika
- Bosui
- Avocado
- Komkommer
- Kruiden (ik gebruikte koriander en munt)
Zo maak je het:
Snijd alle groenten, de kip en het ei in dunne reepjes en leg het klaar voor gebruik.
Vul nu een diep bord of een wijde kom met warm water en pak de rijstvellen erbij. Zorg er ook voor dat je een bord hebt klaarliggen waar je de spring rolls na het maken op kunt leggen. Het is belangrijk dat ze niet uitdrogen. Leg ze bijvoorbeeld op een vochtige theedoek. Alles klaar? Dan kun je gaan vullen en rollen!
Pak een rijstvel en week deze zo’n 20 seconden in het warme water. Leg hem dan op je werkblad en leg er wat van de vulling op. Doe dit een beetje op het randje, zo dus:
Rol het rijstvel vervolgens op en vouw de zijkanten naar binnen. Doe dit voorzichtig, ze kunnen snel scheuren.
Serveer ze zo, of stoom ze kort zodat je een warme spring roll hebt. Ik serveerde mijne met een dipsausje van sojasaus, geraspte gember en knoflook, maar gebruik wat je lekker vindt.
Eet smakelijk!